A+ A A-
23 Sep
Voteaza acest articol
(2 voturi)

Masoneria romana si conducatorii lojelor, pentru prima oara la vedere

Masoneria este văzută în fel şi chip astăzi - în mare parte fiind mult gonflat „renumele“ organizaţiei. Legendele, beletristica, producţiile cinematografice şi înclinaţia naturală a oamenilor către „mistere“ şi „lumi secrete“ au dat o aură specială membrilor masoneriei. Ca orice organizaţie cu nuclee policentrice, a devenit o reţea. Ca orice reţea, a fost infiltrată de alte reţele mai bine camuflate. La noi, în prezent, reţeaua celor peste 300 de Loje masonice numără peste 8.000 de membri. La vârf, cei 8.000 sunt reprezentaţi de 330 de venerabili, ale căror nume apar pentru prima oară în presă, în exclusivitate, în "Curentul".

În ediţia online, pe lângă un scurt excurs istoric asupra dezvoltării masoneriei la noi şi în lume, este publicată in extenso lista tuturor organizaţiilor masonice de pe cuprinsul României, precum şi datele de contact ale tuturor venerabililor Lojelor recunoscute.
Deşi Masoneria în România s-a desfiinţat oficial în 1948, trei loje unite româneşti care făceau parte din masoneria franceză au funcţionat în perioada comunistă, iar în octombrie 1990 Alexandru Paleologu, ambasador în Franţa numit de Ion Iliescu, devine Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România - cea care reprezenta cele trei loje reunite, în frunte cu Shapira.

Masoneria din România după 1989

La data de 5 februarie 1991, este reconstituită Loja „Concordia“. La 24 ianuarie, Marele Orient al Italiei creează, în contul masoneriei mondiale, Marea Lojă Naţională a României. Cu ştiinţa Marii Loji Unite a Angliei, „Grande Oriente d’Italia“ a primit sarcina - filiera latină - să reactiveze Francmasoneria Regulară din România  Această Mare Lojă Regulară a fondat pe teritoriul românesc, la Bucureşti, trei „Loji Regulare“, aflate la început sub jurisdicţie italiană. Mentorul lui Corneliu Vadim Tudor, scriitorul Eugen Barbu, a fost membru al Lojii Masonice „W. A. Mozart“ din Roma, aflată sub obedienţa Marelui Orient al Italiei.
La Chişinău, în 1997, Marea Lojă Regulară a Italiei fondează „Marea Lojă a Moldovei“, cu sprijinul preşedintelui de atunci, Piotr Kirilovici Lucinschi, cunoscut pentru politica sa antiromânească. Loja a fost înregistrată cu numărul 113 în registrul Lojii italiene, iar ceremonia de iniţiere s-a desfăşurat pe 7 iunie în Hotelul „Codru“ de la Chişinău, fost al Partidului Comunist.
Fostul primar al Chişinăului, Serafim Urechean, bunul prieten al lui Adrian Năstase, şi fostul premier Dumitru Braghiş sunt iniţiaţi la rândul lor în loja masonică „Marele Orient al Franţei“, dar tot în filiala italiană. Actuala configuraţie a Puterii la Chişinău se datorează în mare parte lui Lucinschi, personaj care manevrează figuri politice proeminente, ca Filat şi anturajul său.
Pe lângă „fraţii latini“, imediat după apariţia italienilor, a început în România să activeze şi concurenţa, astfel că în 1992, au fost „reaprinse luminile“ primei loji române aparţinând Marelui Orient al Franţei - MOAR - de obedienţă liberală şi laică. Primul Mare Maestru a fost Mircea Deac. De la această dată a început un fel de război de gherilă între membrii obedienţelor, care a durat peste un deceniu şi jumătate.

Fondarea oficială a Marii Loji Naţionale

În ianuarie 1993, Marea Lojă Naţională din România - care numără peste 2.500 de membri şi peste 110 loji pe teritoriul naţional - a fost reorganizată oficial la Bucureşti. În acelaşi an, Comisia de Informare pentru Recunoaştere a Conferinţei Marilor Maeştri ai Americii de Nord a raportat că Marea Lojă Naţională din România a fost întemeiată corespunzător şi satisface standardele recunoaşterii oficiale, fiind recunoscută de 59 de Mari Loji din toată lumea. Reorganizarea Marii Loji Naţionale din România s-a marcat şi prin înregistrarea oficială, în Registrul persoanelor juridice la Judecătoria Municipiului Bucureşti, pe baza Sentinţei civile 40/PJ 26 aprilie 1995, la cererea lui Dan Amedeo Lăzărescu, a lui Constantin Bărbulescu şi a lui Vladimir Boantă.
În paralel cu MLNR, serviciile maghiare au format şi ele o Mare Lojă Unită din România (MLUR), iregulară şi nerecunoscută, care îl avea în frunte pe profesorul Nicoară, din Cluj, ca Mare Maestru, un român mai slab de înger, pus la vedere, dar care era coordonat de un Suprem Consiliu, condus de Andre Szakvary (cetăţean francez de origine maghiară) ca Mare Comandor.
În timp ce MLNR era recunoscută de Marile Loji din lume şi în special de Marea Lojă Unită din Germania, MLUR ere recunoscută doar de Supremul Consiliu din Franţa. Dezbinarea din cadrul Ordinului Masonic român - care urmărea în fapt scindarea masonică pe zona Ardeal şi impunerea unui Mare Maestru maghiar, via „fraţii francezi“, a fost tranşată de Marea Loja-mamă, din Anglia.
Maghiarofilii au fost puşi cu botul pe labe de Marea Lojă Naţională din România în care au intrat o mulţime de foşti securişti care au dus la putere această Lojă şi au transformat masoneria într-o veritabilă rampă de lansare economică şi politică. Cum majoritatea sereiştilor intraţi în Lojă erau filo-Iliescu, PSD-ul a beneficiat de un suport important al reţelei masonice. La schimb, prin Hotărârea de Guvern nr. 561 semnată de Adrian Năstase la data de 15.04.2004, „Asociaţia Marea Lojă Naţională din România“ devine de „utilitate publică“, beneficiind inclusiv de fonduri de la stat.
Tot în acea perioadă, Conventul masonic a hotărât alegerea în funcţia de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România a lui Eugen Ovidiu Chirovici, concurat la vremea aceea de Radu George Serafim - realizator de programe la TVR 1. „Lumina“ Templului i-a venit lui Chirovici via Kondiakov, general KGB, Marele Maestru al Rusiei. Sub guvernarea PSD, Chirovici a avut funcţii înalte în stat. În perioada 2002-2003 a fost consilier pe probleme economice în cabinetul lui Adrian Năstase, iar din 2003 până la schimbarea PSD de la guvernare a deţinut funcţia de preşedinte al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ÎMM). La rândul său, Adrian Năstase era mason şi membru în Marea Lojă Naţională a României în fruntea căreia se afla Chirovici.
Sistemul clasic securistic s-a impus la vârf, Cuplul Chirovici-Tanasie inaugurând o formă de conducere bazată pe eliminarea autonomiei Lojilor şi impunând forme de control stricte - raportarea conţinutului fiecărei convorbiri telefonice şi a oricărui contact cu orice persoană mai importantă, avizarea primirii oricărui nou membru etc.

Intersecţia intereselor politico-economice în sânul Masoneriei

Între fostele cadre de rang înalt din masoneria română se numărau şi generalii Gheorghe Rotaru (fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei), Alexandru Grumaz (fost prim-adjunct al comandantului STS), Eugen Badalan (fostul şef al Statului-Major General), Gabriel Naghi şi Iulian Crainiceanu (foşti generali SPP), Dumitru Sorescu (fost la IGP), Gheorghe Carp (fost la Jandarmerie şi IGP), Ovidiu Soare (ex-SRI), colonelul Dănuţ Tanasie, Mare Secretar al MLNR, fost operativ în ex-DIE, diviziunea TS (telecomunicaţii speciale), acum slugă supusă a lui Dinu Patriciu şi Ştefan Masu, Mare preot al Ritului de York, provenit, de asemenea, din ex-DIE, Lucian Bolcaş (senator PRM), Ioan Rus (fost SIE), Florin Mihalache (DIPI/STS), Traian Drăguşanu, Constantin Dinculescu, Sebastian Telbitz, Constantin Mindru Macostrai, Daniel Serghi, Mircea Tănase, Antonio Iervolino, Eugen Zubcov, Dan Enescu, Dan Grigore Adamescu (preşedinte ASTRA ASIGURĂRI), Gheorghe Cirhoc, Ovidiu Drimba (istoric şi profesor universitar), Constantin Maximilian, Ioan Pecsi, Claudio Teseo, fostul ambasador al României la Moscova, astronautul Dumitru Prunariu, „cavaler templier“ şi Maestru Venerabil al Respectabilei Loji „Roza Vânturilor“ din Orientul Bucureşti etc.
S-au distribuit în cele mai importante poziţii de conducere ale lojilor din România tot felul de personaje din structuri. Bogdan Buzăianu era pro-mare mason în Marea Loja a României, condusă de marele maestru Corneliu Vişoianu. Marea Loja Naţională a României a fost o lojă masonică disidentă, constituită în 2003, cu mulţi dintre „fraţii“ migraţi de la alte organizaţii masonice, conduse de Eugen Ovidiu Chirovici şi de Costel Iancu. Sediul Marii Loje a României se află în strada Edgar Quinet la numărul 7, la aceeaşi adresă cu fostul sediu al firmei Energy Holding, şi unde figura şi fantomatica Fundaţie Culturală Delta, al cărei preşedinte este tot Vişoianu. Marele maestru Corneliu Vişoianu era legat printr-un pact de concordanţă cu Loja Alpină din Elveţia, ţara de adopţie a lui Buzăianu. În Marea Loja a României mai era membru şi Radu Boroianu, naşul de cununie al lui Călin Popescu-Tăriceanu, iar Buzăianu şi Boroianu au fost parteneri de afaceri în compania elveţiană B&C Consulting. Boroianu s-a ocupat ca lui VA Tech, compania reprezentată de Bogdan Buzăianu, să i se atribuie contractul de retehnologizare al Porţilor de Fier 1. Avocatul Doru Boştină, un alt apropiat al lui Buzăianu, alături de care a înfiinţat în 2000 Energy Holding, era şi el membru al Marii Loje a României.
A mai existat şi o altă grupare a „masonilor disidenţi“, a doua MLNR (Marea Lojă Naţională a României), reuniţi în jurul venerabilului Mare Maestru Nicu Filip şi condusă de un maior din Ministerul de Interne, Viorel Danacu, supranumită Masoneria kaki, în contrast cu adevărata masonerie, cea albastră. Adepţii „Masoneriei kaki“ erau ofiţeri din armată, poliţie şi servicii. MLNR era formată din 28 de Loji în ţară şi 7 Loji în Capitală.
„Cupola“ oficială a devenit însă în timp Marea Loja Naţională din România (MLNR), condusă de Chirovici, întregită de un Suprem Consiliu al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat Regular, cu Costel Iancu Suveran Mare Comandor.
În momentul de faţă, s-a pornit bătălia pentru conducerea Masoneriei din România, principalii candidaţi fiind Vişoianu şi Mircea Gheordunescu.

Istoricul dezvoltarii Masoneriei pe teritoriul romanesc

Reprezentanti ai ordinelor civile, religioase sau militare au aparut la noi inca din perioada Evului Mediu, cum ar fi, printre ele, cel al Templierilor, prezenti in zona Abrudului, cel al Dragonului, din care a facut parte tatal lui Vlad Tepes, sau al rozacrucienilor, consemnati in preajma lui Dimitrie Cantemir.
Masoneria romaneasca are printre predecesori personaje ca Horea, Tudor Vladimirescu, mai apoi revolutionarul Nicolae Balcescu, membru al Lojei „Fratia“ - ucis de masoni pentru nationalismul sau romanesc, ministrul Mihail Kogalniceanu, care era venerabilul (grad suprem) unei loji bucurestene, poetul Vasile Alecsandri, membrul unei loje din Iasi, I.C. Bratianu, fondatorul PNL, membru de vaza al Lojei „Steaua Dunarii“, criticul literar Titu Maiorescu, maestru in Loja „Steaua Romaniei“, diplomatul filo-rus Nicolae Titulescu, initiat in masonerie in timpul studiilor din Franta, politicianul Alexandru Vaida Voievod, cel care a citit in 1918 in Parlamentul de la Budapesta Declaratia dreptului de autodeterminare a natiunii romane, membru emerit al Suveranului Sanctuar al Romaniei si Mare Orator Adjunct, scriitorul si apoi garantul regimului comunist Mihail

Sadoveanu - ramas in istorie ca venerabilul mai multor loji iesene si unul din capii masoneriei romanesti

Inceputul francmasoneriei in Tarile Romane este plasat de istorici in anul 1733, legat de numele secretarului lui Constantin Brancoveanu, Anton Maria Del Chiaro. Prima Loja masonica a fost infiintata la Iasi sub numele de ÑMasoneria romana speculativa“, fiind atestata documentar in 1734 si avind ca Mare Maestru pe domnitorul Moldovei, Nicolae Mavrocordat, iar ca Ofiteri - pe boieri (nobili) paminteni. Dimitrie Cantemir a fost membru al Ordinului Rozicrucian din Scotia, iar spatarul Nicolae Milescu a fost, si el, francmason. Documentele atesta ca si voievodul Constantin Mavrocordat a creat o loja la Iasi, denumita Ñ Moldova“. In Transilvania, miscarea masonica s-a creat pe filiera austriaca, intre cei mai cunoscuti masoni aflandu-se baronul Samuel Bruckenthal.
Influenta Masoneriei franceze s-a facut simtita la noi prin rolul avut in revolutia din 1784 condusa de Horea (Vasile Ursu Nicola), membru al Lojii „Adevarata concordie“. Loja De la Vraie Concorde era condusa de Ignatius Born (originar din Alba-Iulia), care a ajuns consilier pe probleme de minerit in Imperiul Austro- Ungar, pozitie din care se ocupa de relatia cu exploatarile miniere din Apuseni. De la Vraie Concorde era una dintre putinele loji vieneze care aveau printre membri un numar nesemnificativ de unguri. Si Unirea Principatelor Moldova si Tara Romaneasca, la 24 ianuarie 1859, a fost organizata in mare parte cu ajutorul fratilor masoni si incheiata cu alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al ambelor principate.
Prima Mare Loja, cu caracter capitular, s-a fondat la Bucuresti, in 1880, avand ca prim Mare Maestru pe Constantin M. Moroiu. Daca la formarea statului roman, initial, masoneria, ca retea de interese, a adus laolalta figuri politice romanesti care au contribuit la unitatea nationala, in perioada interbelica rostul masoneriei a devenit cu totul altul. Sistemul retelei masonice a fost utilizat de o buna parte din activistii nucleului „revolutiei mondiale“ comuniste, lansata prin Manifestul Comunist tiparit in 1848 la Londra de Marx, la comanda B’nai B’rith, loja masonica exclusiv evreiasca.
In Romania, masoneria a fost de doua ori interzisa: prima oara in anul 1940, din ordinul maresalului Ion Antonescu, a doua oara de comunisti, in 1948. In noiembrie 1953, Tribunalul Militar Bucuresti a condamnat 17 masoni cu grade superioare la pedepse cuprinse intre 2 ani de inchisoare si munca silnica pe viata, in functie de gradul pe care il aveau in masonerie. Seful „lotului francmasonic“, Constantin Bellu, era trecut in evidentele Securitatii drept „Mare comandor al masoneriei RPR“, dar purta titlul oficial de Suveran Mare Comandor al Masoneriei Romane si detinuse functia de Mare Tezaurar al Supremului Consiliu, iar de la moartea lui Mihai Noradunghian, in 1951, a preluat conducerea masonilor. Masonii de frunte au finantat organizatia „Sumanele Negre“ si intentionau aducerea in tara a regelui Carol al II-lea, in locul regelui Mihai.
Constantin Bellu a incercat sa puna in practica planuri elaborate in perioada 1937-1945 ce preconizau constituirea unei Uniuni Sud-Est Mediteraneene, care sa uneasca statele balcanice si cele din sud-estul mediteraneean prin masonerie, urmand ca aceasta Uniune sa fie pusa sub egida SUA.
Planul a fost abandonat deoarece Ioan Pangal, seful masoneriei romane care detinea titlul de Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu, fugise din Romania, dupa ce i-a ordonat, in 1937, succesorului sau, Mihail Noradunghian, sa inchida masoneria de frica legionarilor, intrati in puternica coliziune cu Carol al II-lea datorita subordonarii acestuia retelei evreiesti prin celebra sa amanta de origine evreiasca, Elena Lupescu.
Pangal l-a slujit cu devotament pe Carol al II-lea si la sugestia acestuia a dat gradul 33 de mason colaboratorilor apropiati: Constantin Angelescu, Alexandru Vaida Voevod, Octavian Goga, Viorel Tilea si Pan Halipa. De la Panait Stanescu-Bellu si de la Leonida Vladimir, care statuse in puscarie cu Constantin Bellu, Marcel Shapira, a primit insemnele masonice si a devenit Suveran Mare Comandor de Onoare intrand in perioada celui de al Doilea Razboi Mondial in Marea Loja Nationala a Frantei, loja care a inglobat 70-80 de masoni romani in exil. Schapira a creat Supremul Consiliu Romanesc, in exil.

Masoneria la nivel mondial - scurt excurs istoric

La baza, masoneria - termenul pleca de la zidarie - are ca origine sistemul breslelor mestesugaresti medievale care, in vestul Europei, sunt semnalate de prin secolul 6. Ele au fost preanuntate, insa, de confreriile de constructori din vechiul Egipt, din lumea asiatica, greaca, romana - in care secretul de productie si constructie se pastra cu strasnicie - si care s-au transformat in loji operative, care, la randul lor, au devenit baza Masoneriei.
De la masoneria operativa, a breslelor de constructori, arhitecti, zidari, sculptori, desenatori, dar si ganditori de varf ai epocii - cum era de exemplu Leonardo da Vinci - s-a trecut treptat la masoneria speculativa, formata din membri care aderau, desi nu faceau parte din bresle. Nu se poate stabili cu exactitate momentul trecerii de la masoneria operativa la cea speculativa. Trecerea a fost treptata si s-a intins pe o perioada de aproape un secol, sec. XVI, cand in lojile operative au fost acceptati protectorii; cei ce nu doreau sa devina zidari i-au urmat pe protectori, iar cei acceptati de bunavoie de catre masonii operativi au devenit „Masoni Acceptati“. Se dorea aderarea a cat mai multor membri datorita multiplelor avantaje sociale si economice, specifice unei confrerii. Pe parcursul acestei perioade, breasla s-a imbogatit rapid cu un mare numar de adepti. Caracterul de retea, de club, de organizatie a „cuiburilor“ si manunchiurilor de prieteni, a devenit un instrument utilizat predilect de catre grupuri si familii care s-au infiltrat la varf, - in mare parte evrei, care au dominat cu usurinta reteaua datorita vechimii - peste doua milenii - in activitatea conspirativa si secreta.
Amploarea pe care a luat-o masoneria speculativa moderna se datoreaza in principal formarii Marii Loji a Angliei. Se consemneaza ca data de nastere a masoneriei moderne ziua de 24 iunie 1717, sarbatoarea Sfantului Ioan Botezatorul, zi in care membrii a patru loje din Londra s-au reunit, marcandu-se debutul Francmasoneriei moderne.
Marea Loja din Londra si-a asumat sarcina de a unifica si a moderniza regulamentele masonice. In anul 1723, sunt publicate la Londra Constitutiile francmasonilor, o poveste compusa din doua parti - o prima parte ce prezinta o istorie destul de fantezista a ordinului si o a doua parte, in care sunt definite sarcinile unui francmason si regulile pe care acesta trebuie sa le respecte. Se stabilesc ierarhii interne ale ordinului masonic, respectiv cele trei grade: ucenic, calfa si maestru. Ritul Scotian Antic si Acceptat acorda grade aditionale de la 4 la 32 si gradul onorific 33.
In anii care au urmat infiintarii Marii Loje din Londra, in toata Europa si in coloniile britanice au aparut loje de obedienta englezeasca. In 1726, este infiintata prima Loja a Frantei si, in 1730, prima loja italiana, la Florenta. In anul 1737, este constituita loja „Absalon“ din Hamburg, in care, doi ani mai tarziu, va fi initiat viitorul rege prusac Frederic al II-lea. Anul 1738 marcheaza aparitia primei obediente franceze, Marea Loja a Frantei, nerecunoscuta de Marea Loja a Angliei. In 1773, se constituie o alta obedienta franceza, rivala primei, Marele Orient al Frantei, de origine stangista, care se extinde foarte repede.
In America, masoneria este prezenta inca din 1730. In Canada, prima loja a fost infiintata in anul 1738. O prima loja este fondata la Philadelphia, in 1731. Urmeaza apoi Boston, Savannah si Charleston. Primul presedinte al Statelor Unite, George Washington, a devenit mason in anul 1752. Treisprezece presedinti ai Statelor Unite au fost masoni. Exista diferente intre denumirile Marilor Loji din S.U.A. Unele poarta numele A.F.A.M. (Masonerie Acceptata Libera si Antica), iar altele F.A.M. (Masonerie Acceptata si Libera). Cauza acestor diferente a fost conflictul dintre doua factiuni diferite la momentul infiintarii Marilor Loji. O factiune a adoptat titulatura de Antica, cealalta grupare considerandu-se Moderna. Diferentele de titulatura care exista in S.U.A. nu au legaturi logice cu nici unul dintre acesti termeni sau cu originile Marilor Loji americane.
In istoria masoneriei se disting doua linii de baza: cea franceza - Marele Orient al Frantei cu sediul la Paris, si cea britanica - Ritul de York cu sediul la Londra. Prima dintre ele a dat nastere masoneriilor de pe continent, generand astfel doua importante linii secundare, care la randul lor s-au individualizat si au generat alte loji nationale in tarile Europei: masoneria italiana si cea germana.
A doua linie principala, cea nascuta in insulele britanice - numita si masoneria albastra, a generat lojile de peste ocean sau din afara continentului: SUA, Canada si Japonia (pentru a controla Extremul Orient). Masoneria rusa are un statut aparte, la constituirea ei contribuind ambele rituri, si cel francez, si cel englez.
Toate aceste organizatii sunt implicate in vastul proces al globalizarii si mondializarii, al topirii granitelor nationale si al transformarii progresive a umanitatii in masa de manevra supusa unui Centru, o patura superpusa, o elita cu valente si pretentii aristocratice ce inlocuieste vechile monarhii. Influente organizatii mondiale fac parte din elita masonica: Comisia Trilaterala, Grupul Bilderberg sau Consiliul Relatiilor Externe. Grupul „G8“ al celor mai puternic industrializate state din lume are la vedere simbolistica masonica, litera G din numele „G8“ reprezentand sigla emblemelor masonice. Astfel, G8 semnifica grupul „Celor 8 masonerii“, cele mai puternice din lume.

Vă prezentăm în continuare listele ce cuprind numele celor 330 de venerabili.

1 comment

 • Comment Link comentator postat de comentator

  1. 23-09-2010 20:45
  cu altecuvinte
  daca am inteles eu bine la ora atuala este folosita tot ptr interese personale daca sint atitia oameni de valoare care ar trebui sa se ocupe de interesele tarii nu sa se intilneasca la o suieta la masonerir sa puna ceva la cale si dupa cum merge tara tot ptr ei se intilnesc.
  Scris de decebl
  2. 23-09-2010 22:29
  cine sunt !?
  Daca lista cu cei 333 venerabili este autentica, atunci nu-mi ramane decat sa-mi schimb parerile fata de ceea ce credeam ca reprezinta masoneria.
  Scris de socrate
  3. 23-09-2010 23:15
  Roncea esti nebun...
  o sa te coste mai mult decat crezi distractia asta a ta de astazi...
  Scris de nimeni
  4. 24-09-2010 00:35
  subscriu:Roncea esti nebun
  Roncea, G, esti nebun. Un nebun frumos,aici glumesc.!! Un nebun de care fff multa lume are nevoie. Toti trebuie sa stie. sa afle, ce se intampla in jurul lor. Felicitari!
  Scris de locotenent bubu
  5. 24-09-2010 01:23
  Fratii vad...
  Cred ca maine vei primi multi trandafiri ...
  Scris de Hame
  6. 24-09-2010 03:51
  ne-am lamurit
  NE-AM LAMURIT DE CE MERGE TARA ATAT DE BINE. DACA IN MASONERIE AU INTRAT SECURISTII DIN TOATE DIRECTIILE,SCRIITORI SI ALTE MINUNI ,PANA SI ANALFABETUL DE PIEDONE ESTE CLAR. PSD ,CARE ARE GROSUL IN MASONERIE ,NORMAL CA LATRA DIN TOATE PUTERILE SA AJUNGA LA GUVERNARE,CA EI NU SERVESC TARA ,CI INTERESELE GRUPURILOR STRAINE. DE ASTA IN GUVERNAREA LOR ,AU VANDUT TOT CE S-A PUTUT,IMPREUNA CU PENALII DE LA PNL. NU MA MIRA ,SA GASIM SI LIDERI SINDICALI IN MASONERIE. CHIAR CA TARA A JUNS PE MANA SECURISTILOR SI RUSILOR. :cry
  Scris de petrica
  7. 24-09-2010 04:59
  legaturi indisolubile
  PSD si in special Adrian Nastase au fost cei care au sprijinit accesul la inalte pozitii a reprezentantilor Masoberiei, si ma refer aici in primul rand la domnul Chirovigi. Sprijinul se perpetueaza, domnul Chirovici si fratii sai intru credinta bucurandu-se in continuare de aprecierea si recunoasterea materiala a acestei aprecieri din partea vechilor psd-isti ramasi in pozitii ce le permit astfel de decizii.
  Scris de stiutor
  8. 24-09-2010 06:28
  Guvernele masonice din Romania
  ministri de externe masoni:
  1. Adrian Năstase - ministru de externe atât în guvernul Roman, cât şi în guvernul Stolojan.
  2. Teodor Meleşcanu, ministru de externe in guvernul Văcăroiu, este coleg de lojă cu Dinu Patriciu şi Călin Popescu Tăriceanu.
  3. Andrei Pleşu, pe funcţie in doua două guvernări
  4. Adrian Severin şi el membru al francmasoneriei – ministru de externe in perioada guvernului Ciorbea (1996-1997)
  5. Petre Roman, ministru de externe in guvernul lui Isărescu, al mare mason la randul sau
  6. Mircea Geoană ministru de externe în guvernul Năstase
  7. Mihai Răzvan Ungureanu, ministru de externe între 2004 şi 2007 - format si lansat de Andrei Plesu provine dintr-o din familie educata in spirit masonic. Tatăl său, Ştefan Ungureanu, a fost viceprimar al Iaşiului, este şi el mason.

  masoni de la Ministerul de interne:
  1. Victor Babiuc (Guvernul Stolojan),
  2. Doru Ioan Tărăcilă (Guvernul Văcăroiu),
  3. Ioan Rus (Guvernul Năstase)

  alt mason declarat (si agent al unor puteri straine) Ion Caramitru, a fost Ministru al Culturii timp de trei guverne: Ciorbea , Radu Vasile şi Mugur Isărescu.

  La Justiţie era cunoscuta apartenenta la masonerie a lui Gavril Iosif Chiuzbaian – ministru in perioada guvernului Văcăroiu
  La nivelul securitatii nationale este de mentionat apartenenta la masonerie a lui Ioan Talpeş, fost consilier al lui Ion Iliescu, fost sef SIE, fost ministru de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniile apărării naţionale...mai urmeaza printre altii si un Dan Ioan Popescu, ministrul industriei, economiei şi comerţului din guvernul Năstase, cel care a devalizat economia romaneasca...si inca multi altii, care nu apar pe lista publicata acum
  Scris de Rotaru
  9. 24-09-2010 06:36
  Lumina vine de la Rasarit
  Marele mason Gheorghe Florea a participat la intalnirea de taina dintre Calin Popescu Tariceanu si seful masoneriei ruse, Aleksandr Kondyacov, desfasurata chiar in sediul Guvernului Romaniei, in 2007, inainte de Referendumul anti-Basescu.
  Radu Stroe a confirmat intalnirea desi Tariceanu initial a negat. Rusul a mai venit pana la acel moment de trei ori in Romania. Cu treaba :))
  Ex Oriente Lux
  Scris de Florian
  10. 24-09-2010 06:49
  prea mult caz de masoni
  Da, multi din cei care ne conduc sau au fost pe functii sunt masoni, Isarescu de la BNR, Petre Roman, dar sunt mult mai multi...si cred ca o multime din afaceri sunt dictate de masoni cum ar fi contractul cu firma Bechtel...
  nu cred insa ca se poate spune ca toti masonii sunt niste mafioti odiosi, de exemplu si Florian Pitis a fost mason...si nu mi se pare ca a fost un om rau...
  a atrage atentia asupra masonilor si a da vina pe acestia pentru relele politicii si pentru ca cei care conduc azi Romania sunt niste nevolnici este insa o chestie diversionista...parerea mea
  Scris de Ovidiu
  11. 24-09-2010 06:58
  cu cat de platesc masonii Roncea...
  ...ca le faci reclama?
  ah am uitat, tu esti doar un slujbas, paralele se duc in buzunarul lui Iacob (asta nu-i nume masonic?)
  Scris de Dinu
  12. 24-09-2010 07:18
  Ghita, Marean, Voicu etc
  Ca veni vorba mai sus de fostul bucatar de la UM de pe soseaua Oltenitei, Ghita Florea, cel cu berea si cu mititeii, interlopul Catalin Voicu este membru in asa-numita Loja Memphis, a lui Gheorghe Florea, patronul de la “Fulgerul Bragadiru”, din care face parte si un mebru de vaza al clanului Camatarilor, Marean Vanghelie, sustinatorul lui Voicu pentru functia de Ministru de Interne,
  Scris de Fulgerica
  13. 24-09-2010 07:25
  ODATA....
  Odata aveam nume mari in masonerie care a ajutat mult tara, a facut unirea si a modernizat_o, intrau oameni de elita cu inalta tinuta morala. Acum masoneria la noi se confunda cu mafia , au intrat toti hotii nu se gandesc conducatorii ca, compromit organizatia???
  Scris de L G
  14. 24-09-2010 07:59
  ipocrizia masonica
  masoneria pretinde că scopul ei este cercetarea adevărului şi acţiunea caritativă, iar u politica si businessul.
  În realitate când masonii explică mai larg sensul acţiunii lor caritative, vezi că e vorba de o "fericire" cu forta a lumii prin aşezarea ei pe temeliile principiilor raţionaliste masone. „Binefacerea pentru mason nu se confundă cu ceea ce s-a convenit să se numească caritate. Cedarea câtorva bucăţi de pâine, din prisos, nu-l achită de datoria sfântă ce o contractează iniţiatul faţă de umanitate. A face bine comportă un întreg program de viaţă“.
  citatul este din Osw. Wirth, mare maestru, care explica aşadar că nu caritatea este scopul real al Francmasoneriei.

  Asa zisa "cercetare a adevărului" de care vorbeşte masoneria trebuie înţeleasă ca o sustinere a tuturor ideilor de destrămare a Statului şi a Societăţii.
  Toate ideile de extremă stângă ale comunismului au fost pregătite în laboratoarele Lojilor şi aplicate de francmasonii ajunsi sefi in sitemul politic.
  De la Marx până la Lenin şi Trotzki, toţi şefii mai de seamă ai comunismului au fost fie evrei fie cel puţin francmasoni, fie si una si alta.
  Scris de Daniel
  15. 24-09-2010 08:11
  securistii si masoneria
  in Romania a luat fiinta, dupa 1989 (inainte Ceausescu era banuit a apartine de Propaganda Due) prin Dan Amedeo Lazarescu (securist "in exil" la Paris) masoneria democratica libera sau masoneria occidentala albastra-liberala care militeaza pentru democratie, pace, toleranta si alianta pentru progres!
  Masoneria provenita din propaganda Due (marele orient al Italiei, supranumita masoneria rosie, initiator miliardarul securist Iosif Constantin Dragan, milita la vedere pentru "dezarmare, internationalism, socialism, decolonizare,probleme ale pacii internationale". De fapt se ocupa cu treburi ce tin de coruptie si servicii.
  Cea de a doua forma a transformat membrii PCR cu functii importante in masoni,infiltrati pretutindeni in institutiile statului parlament, aparat de stat,societate civila,politica,economie.
  Masoneria bolsevica, subordonata Marii loje a Rusiei, MLNR,condusa de fostul ziarist de la Scinteia, Chirovici a fost decretata de masonul Adrian Nastase drept masonerie de stat si a fost (poate mai este?) subventionata de stat.
  De ce? Numai Adrian Nastase poate sa spuna!
  Scris de Mihai
  16. 24-09-2010 10:29
  ################
  LUATI AMINTE! INFRACTORUL SECURIST SI KGB-ist M. DINESCU=OMUL LYUI CHIROVICI!
  Scris de atentie
  17. 24-09-2010 11:22
  masoneria romaneasca?
  loja mafiei comunisto-securiste filoruse din romania. poate !
  Scris de bigone
  18. 24-09-2010 11:30
  Masonii si politica - control total
  Toate guvernele postdecembriste au fost conduse de prim-miniştri masoni

  Din cele opt guverne care s-au succedat în România după evenimentele din decembrie 1989 (fără a le lua în calcul interimatele), cel puţin cinci au fost conduse în mod cert de prim-miniştri a căror apartenenţă la francmasonerie este confirmată.

  Petre Roman a condus primele două guverne postdecembriste. Mason de nivel înalt, intens susţinut de Marele Orient al Franţei şi de lojile italiene, Petre Roman participă activ în septembrie 1990 la întâlnirile cu Marele Suveran al masoneriei italiene, Elvio Schubba.

  Un document inedit, publicat în 1990, demonstrează apartenenţa sa la masonerie. Este vorba despre o scrisoare care îi poartă semnătura, alături de menţiunea strict secret, adresată ca de la frate la frate, ambasadorului României la Cairo, Ion Angelescu.
  „Sunteţi autorizat”, scrie Petre Roman, „ca imediat după primirea la preşedintele Mubarak, să îl asistaţi la ceremonia afilierii în loja Memphis-Misraim din Cairo pe trimisul nostru, fratele Gelu Voican, adept al Ordinului nostru cu gradul de Cavaler Kadosh, în Loja de Rit scoţian, rectificat şi acceptat în care aţi primit Lumina”.

  Fratele Gelu Voican la care face referire ordinul lui Roman este nimeni altul decât Gelu Voican Voiculescu. Acesta ocupa pe atunci funcţia de viceprim-ministru, adică era adjunctul lui Roman. Deputatul Vasile Matei a dezvăluit ulterior, în februarie 1998, că Petre Roman şi Adrian Năstase (ministru de externe în al doilea guvern Roman) nu fac parte din aceeaşi lojă masonică, dar sunt amândoi francmasoni.

  Din 1998 până în 1999, România are un alt prim-ministru mason, dar provenit de pe o altă filieră: Radu Vasile. După ce se converteşte peste noapte la catolicism şi intră în masoneria italiană, Radu Vasile are o ascensiune subită. Se remarcă prin mai multe „performanţe” în premieră în România. Spre exemplu, este primul român care ocupă o poziţie de conducere în organismele europene, devenind vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
  O altă premieră a premierului Radu Vasile este vizita Papei în România. Relaţiile sale cu lojile italiene şi cu Opus Dei (serviciu secret din interiorul Bisericii Catolice) îl fac să susţină curentul masonic ecumenist din cadrul Bisericii şi să intermedieze, în mai 1999, prima vizită realizată de un Suveran pontif într-o ţară ortodoxă, după schisma religioasă din anul 1054. Cu această ocazie, Patriarhia Română primeşte de la Opus Dei o donaţie în valoare de 200.000 de dolari pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Relaţiile sale de înalt nivel cu masoneria italiană fac să fie şi primul român primit în audienţă privată de Papa Ioan Paul al II-lea (care şi el a fost mason), nu o dată, ci chiar de patru ori. De altfel, Radu Vasile este cel care a tradus în limba română Biografia Papei Ioan Paul al II-lea.

  Între 1999 şi 2000 Guvernul României este condus de un alt mason recunoscut, Mugur Isărescu. Într-un mod inexplicabil pentru cei care nu cunosc apartenenţa sa la masonerie, Mugur Isărescu este de 17 lungi ani guvernator al Băncii Naţionale a României, poziţie pe care a rămas în ciuda schimbărilor de pe scena politică românească. Puţini ştiu faptul că Mugur Isărescu a fost menţinut pe această poziţie la presiunile unor organisme financiare mondiale, care au ameninţat că îşi retrag împrumuturile acordate României, de fiecare dată când s-a pus problema schimbării din funcţie a lui Isărescu.

  Explicaţia acestei susţineri trebuie căutată în perioada cât acesta a lucrat la Institutul de Economie Mondială din Bucureşti. Datorită acestei poziţii, Isărescu mergea deseori în SUA încă dinainte de 1989. Acolo a fost racolat de Consiliul pentru Relaţii Externe (Council of Foreign Relations) care avea nevoie să-şi implanteze în România un om pe care să se poată baza. După evenimentele din decembrie 1989 Isărescu a fost imediat activat.

  A petrecut o scurtă perioadă ca reprezentant comercial al României la Ambasada din Washington, apoi a devenit guvernator pe viaţă al Băncii Naţionale. Misiunea sa era să se asigure că România va face împrumuturi înrobitoare, care să o facă dependentă de organismele financiare internaţionale: Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Fondul Monetar Internaţional. Şi-o îndeplineşte peste aşteptările stăpânilor săi. Dintr-o ţară care în decembrie 1989 nu avea deloc datorii, România are în iulie 2008 datorii externe declarate de 45,364 miliarde de euro. Puţini ştiu că Mugur Isărescu este membru al unei grupări masonice care face jocurile în economia mondială – Comisia Trilaterală.

  De altfel, Isărescu a avut grijă să se înconjoare la BNR de mulţi masoni. Cel mai evident exemplu este cel al lui George Virgil Stoenescu, membru în Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale, dar şi Mare Secretar General al Consiliului de grad 33 al Ritului Scoţian din România.

  Este deja de notorietate faptul că Adrian Năstase, prim-ministru al României între 2000 şi 2004 este mason de grad 33, cavaler de Malta şi face parte din Clubul Rotary. Într-un interviu din anii '90, Adrian Năstase vorbeşte despre faptul că este cavaler de Malta, lucru pe care îl menţionează şi în CV-ul postat pe site-ul Parlamentului. Eugen Ovidiu Chirovici, actualul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale, a fost consilier pe probleme economice în cabinetul lui Adrian Năstase.

  La fel stau lucrurile şi cu liberalul fost prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu. Se ştie că acesta este fiul adoptiv al masonului Dan Amedeo Lăzărescu, desemnat în 1990 Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu de Rit Scoţian Antic şi Acceptat al României. Teoria neimplicării masoneriei în politică este un basm de adormit copiii, dacă ţinem cont doar de faptul că Dan Amedeo Lăzărescu este unul dintre cei care au reînfiinţat Partidului Naţional Liberal după 1989 şi a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL timp de şapte ani. Pe vremea când Tăriceanu era ministru al industriei şi comerţului în guvernul Ciorbea, l-a ales ca PR pe un coleg de masonerie, Corneliu Vişoianu, conducătorul Marii Loji a României.

  La rândul lui, Corneliu Vişoianu este foarte bun prieten şi partener de afaceri cu Bogdan Buzoianu, mason în Loja Alpina din Elveţia şi Pro Mare Maestru în Marea Lojă a României, unul dintre „băieţii deştepţi” din afacerile cu energie electrică, patron la Energy Holding şi protejat al premierului Tăriceanu. Valeriu Stoica, vicepreşedinte al PNL până în 2001 şi preşedinte PNL în perioada 2001-2002, a declarat, de altfel, că Tăriceanu este membru al Marii Loji a României şi că a încercat să îi racoleze pe toţi liderii PNL în această grupare.

  Theodor Stolojan, premier al României în perioada 1991-1992, povesteşte că a fost curtat de Marea Lojă a României, din care face parte Tăriceanu: „Îmi amintesc că acest domn Vişoianu a venit la mine şi mi-a propus să intru într-o lojă masonică. I-am zis să mă lase în pace cu prostiile”. Puţin probabil ca Stolojan să fi refuzat totuşi pactul cu masoneria, fie ea a lui Chirovici, fie a lui Vişoianu. Cert este că în perioada cât a fost prim-ministru s-a remarcat prin eforturile de a distruge economia românească alături de guvernatorul Băncii Naţionale, masonul Mugur Isărescu. De altfel, Stolojan a fost ulterior angajat la Banca Mondială.

  Despre Nicolae Văcăroiu, prim-ministru între 1992 şi 1996 nu se stie sigur daca este sau nu mason. insa in 2007, el va fi utilizat de fraţii de lojă pentru a-l înlocui pe Traian Băsescu, suspendat temporar din funcţia de preşedinte al ţării de 322 (numărul lojei Skull&Bones) de parlamentari. Numarul a fost fixat si ales de Viorel Hrebenciuc. Initial erau mai mult de 322 de parlamentari pe lista, insa acesta a taiat de pe lista pana “s-a ales” numarul simbolic masonic de 322. Incercati sa dati pe google, la image, nr 322. Este relevant semnalul si simbolistica sa.

  Francmasoneria nu şi-a plasat degeaba oamenii în poziţii cheie. Primul-ministru are privilegiul de a alege membrii guvernului. Consecinţa imediată a acestei manevre a fost că prim-miniştrii masoni şi-au ales echipa din rândul propriilor colegi de lojă. Aceasta a făcut ca în toate guvernele să existe cel puţin doi, trei sau chiar mai mulţi miniştri, despre care se ştie cu certitudine că sunt masoni.

  La o privire de ansamblu asupra guvernelor româneşti de după ‘89 se observă chiar că anumite nume se repetă. Lipsă de persoane pregătite şi dispuse să conducă un minister? Nicidecum. Deloc întâmplător, cei care apar în mod repetat pe posturile de miniştri sunt exact cei care fac parte din francmasonerie.

  Unul dintre „veterani” este Sorin Frunzăverde. Într-o emisiune difuzată de Realitatea TV, el a recunoscut că este mason. Aceasta l-a făcut de nelipsit în majoritatea guvernelor masonice de după ‘89: ministru al Mediului în Guvernul Ciorbea, ministru al Turismului în Guvernul Radu Vasile şi de două ori ministru al Apărării în Guvernele Isărescu şi Tăriceanu. Apoi, când nu a mai fost ministru, Sorin Frunzăverde a primit o călduţă poziţie de deputat în Parlamentul României şi mai nou este europarlamentar.

  Masonul Victor Babiuc apare şi el constant în guvernele postdecembriste, când la un minister, când la altul. Ministru de Justiţie în al doilea guvern Roman, ministru de Interne în Guvernul Stolojan, ministru al Reformei în 1998, de trei ori ministru al Apărării în Guvernele Ciorbea, Isărescu şi Radu Vasile. Ca şi Frunzăverde, cât nu a fost ministru a fost deputat, iar din 2005 a fost numit preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, poziţie pe care a ocupat-o până în 2007. Despre apartenenţa lui la masonerie s-a discutat şi în Camera Deputaţilor în 1998. Deputatul Petre Ţurlea afirma atunci, contestând ridicarea colonelului Nicolae Alexandru, senator de Prahova, la rangul de general de brigadă: „Domnul Nicolae Alexandru intră în PD în 1992. În perioada 1992-1996, este deputat din partea PD; din 1996, senator din partea PD. Domnul Nicolae Alexandru intră în masonerie în 1997. Tot domnul Nicolae Alexandru este ridicat la gradul de general, în 1998, în timp ce ministru al apărării naţionale este domnul Victor Babiuc, şi el membru al PD, şi el membru al masoneriei.”
  Scris de fr Bartolomeu
  19. 24-09-2010 12:52
  ???
  Sunt pur si simplu stupefiat...
  Scris de Un Frate...
  20. 24-09-2010 14:05
  ???
  Din punctul meu de vedere totul este o porcarie.Cineva va trebui sa raspunda ptr aceste lucruri.
  Scris de frate
  21. 24-09-2010 15:31
  texte
  cei ce vorbesc(scriu in cazul de fata) nu cunosc,
  cei ce cunosc nu vorbesc!
  Scris de eu
  22. 24-09-2010 16:12
  Critica
  Domnul profesor Nicoara are si el un pronume.vreti sa-l luati in deradere prin omisiune?Fiecare crede de ceeace este convins, de ce ar fi din aceasta cauza "slab de inger"?
  Scris de enea
  23. 24-09-2010 17:50
  simbolurile francmasoneriei
  Imi poate spune cineva care sunt simbolurile francmasoneriei?
  Bufnita care este un simbol al grecilor este in acelasi timp si un simbol masonic?
  Scris de curios
  24. 24-09-2010 18:19
  Nu pot vedea lista
  Imi pare rau ca nu pot vedea lista.Ce se intampla?
  Scris de curios
  25. 24-09-2010 18:42
  Mare Pierzator De Timp
  Voi chiar aveti impresia ca un gigel de la un ziar pe care nu l-am vazut in viata mea pe tarabe a reusit sa puna mana pe listele masonilor romani? Haideti mai copii ca exceluri poate sa faca toata lumea. Nene autor imi dai voie sa fac si eu niste exceluri si sa pun pe maria ta sef pe la nus' ce loja? Astea sunt secrete pastrate de sute de ani. Da-mi voie sa ma insel ca ai reusit matale sa fi asa un capat de tara mai ales ca nu prea am auzit de tine... In rest sa traiesti si cum era melodia aia? Minte-ne frumos. Ce poate sa faca nebunia asta dupa senzational.
  Scris de gigel
  26. 24-09-2010 19:03
  DINESCU=SEKURIST, ASASIN, KGB-ist
  Nu vorbesc? hmmm

  DINESCU este o maskota ruseasca. Vorbeste? Da. Sigur, nu spune nimic despre asasinatele pe care le facea la comanda kgb-ului (Marin Preda, un exemplu), arunca cu kkat tiganesc, masonic si rusesc in romani. Nu vorbeste nici despre drumurile sale in Rusia si Ukraina, nici despre activitatea sa de mare savant, care luata in lejer este o operatiune de furt si fals intelectual si la modul serios este o operatiune de stabilire de contacte la Moskova si Ukraina, de spionaj in favoarea Moskovei, de intalniri conspirative, de deurnarea unor fonduri publice romanesti importante pt sustinerea actiunilor antiromanesti si filorusesti. Alaturi de alti tradatori, cum ar fi scoakra lui lui, matusalemica Ludmila, cercetatoare in domeniul zgurilor, babatie atomo-rusa, de socrul sau agentul AVO, Kovacs si de rusnascii via Moldova, Iasi si Chisinau.

  Rusine Masoneriei pt ca incalzeste la san un ASASIN ca DINESCU!
  Scris de rusine
  27. 24-09-2010 19:07
  da
  Da, sigur bufnita e simbol masonic, alaturi de cucuvea si de buha!
  Scris de mosan
  28. 24-09-2010 19:11
  da
  :grin
  Scris de mosan
  29. 24-09-2010 20:16
  toleranta
  In Masonerie s-au strecurat si"oameni de nimic",dar nu inseamna ca scopul nobil al organizatiei nu va triumfa-sunt masoni care doresc binele Romaniei si romanilor care se organizeaza si va curata Masoneria siRomania de NENOROCTI.Fiti mai toleranti in a judeca in bloc oameni care au intrat in Masonerie cu ganduri curate si sunt dispusi la sacrificiul suprem pt renasterea nationala...
  Scris de Tepes
  30. 24-09-2010 20:59
  toleranta
  Masoneria romana nu face parte dintr-o organizatie secreta ci dintr-una discreta. Nu cred ca a vazut cineva vreo reclama la TV de genul "Join us, you'll get a better job !" Interesant este modul in care dl. Roncea a ajuns la acel tabel. Banuiesc ca l-a obtinut de la o "sursa dezinteresata". Oricum, din cate cred informatiile din acel tabel (nu din articol !) sunt informatii publice cu caracter privat. Asta inseamna ca acestea nu pot fi facute publice, ele putand fi cunoscute doar de organele statului, de exemplu Serviciile...Got it ? In rest, numai de bine. A aflat si nea Ion, care toarna beton, cine conduce nu stiu ce loja. Probabil ca acesta este momentul in care vom scapa de criza. Am aflat lista masonilor romani...Bravo, oameni buni! De maine incolo ne va merge mai bine. Ii cunoastem pe masoni !!!
  Scris de Fara importanta
  31. 24-09-2010 21:10
  toleranta
  Societate discreta??? Cum au ajuns listele astea aici???? Cineva trebuie sa raspunda! :(
  Scris de Rosslyn
  32. 24-09-2010 21:49
  satanisti
  Din cauza masonilor astea satanisti sunt toate nenorocirile pe planeta !
  Scris de Ion
  33. 24-09-2010 23:21
  Consolidat in forta
  Dl. Roncea, autorul articolului, este si Domnia Sa membru de ani buni a masoneriei romane. Si, parca, este si membru in echipa de campanie a Dnlui. Balanescu unul dintre pretendentii de succes la conducerea MLNR. Aaaa... daca nu stiati, intr-o luna sunt alegeri, asa ca... totul are un sens, nu?
  Scris de MacBenac
  34. 25-09-2010 01:53
  ipotenti
  pot sa faca ce vor,tot in fata lui DUMNEZEU vor ajunge acesti satanisti[masoni],traiedc cu impresia ca cunosc mai mult si schiba destine dar uita ca sant muritori
  Scris de boss
  35. 25-09-2010 04:02
  Florea si ai lui ... spaima afisajului
  De ce nu apare si loja Sphinx cu nr. 88? probabil ca aia nu trebuie ... Balanescu stie :)
  Scris de Solomon
  36. 25-09-2010 04:04
  Am zis...
  @boss
  suntem satanisti , ne manjim cu sange de baba speriata si alergam toti fraierii prostiti de MISA sa ii ducem in Iad :zzz
  Scris de Satanutza Masonu'
  37. 25-09-2010 08:08
  si totusi
  am crezut ca in masoneria nationala nu avem parte de betivi si alte reptile vezi doar eremia dan
  Scris de ozana
  38. 25-09-2010 09:28
  libertatea de asociere
  A incerca sa acreditezi ideea ca masoneriile fac si desfac totul in lume, e o greseala.Romanii au un proverb care poate argumenta asta: unde dai si unde crapa. Dar informastiile despre ele sunt utile pentru cultura generala a fiecaruia. O zi buna!
  Scris de Sile
  39. 25-09-2010 09:41
  scimbarea temei politice ....
  Masoneria a fost de cand lumea si va fi cat va fi lumea....
  Acest articol este comandat politic de la cel mai inalt nivel.
  ARE GRIJE TATA BASESCU SA ARUNCE PE PIATA ALT SCANDAL.TOATE ACESTE INFORMATII SUNT OFERITE DE SERVICIILE DE SPECIALITATE.
  Se doreste schimbarea temei politice de la ceea ce se intampla in tara, de la acest guvern incapabil catre un subiect tabu.
  In articol nu se spune nimic despre faptul ca toate lojile sunt intesate de directorii PDL precum si de cei mai bogati si mai influenti membrii ai partidului de guvernamant (primari, viceprimari, consilieri, patroni locali).
  CONCLUZIA:
  NU VA LASATI PACALITI. TOTI SUNT RAI, NUMAI PDL-UL E BUN SI BASESCU..
  Scris de DAN DAN C
  40. 25-09-2010 10:23
  Bomba Electorala
  Ma bucur ca agentii electorali ai lui Mircea Gheordunescu isi vad nestingheriti de treaba ! Daca pe parcursul articolului sunt infierati toti securistii mafioti care si-au gasit loc in masonerie, aflam cu stupoare anumite chestii interesante. Spre exemplu ca Visoianu este unul dintre cei 2 candidti cu sanse la scaunul de Mare Maestru. Si mai aflam ca mai are sanse un umil si nevinovat Mirecea Gheordunescu. Nu se stie ca este fosr Sef al SRI, si in cartea Alba a Securitatii e recunoscut ca si fost colaborator inainte de 1989. Nu se spune ca e fostul "consul Mita" de la Milano ! E un simplu si umil necunoscut care a ajus deja in mintea lui Roncea in finala pentru alegerea MM. Deci doi candidati, unul patat rau si altul fara sanse ies bine din acest articol si comentatorii spun ca e un articol comandat de un oarecare Balanescu, despre care nu se scrie nimic. Ca si cum nu ar exista in campanie. Cu asa sustinatori ai lui Gheordunescu, nu ne miram ca Masoneria a ajuns unde este.
  Scris de Mason Liber
  41. 25-09-2010 12:17
  si daca enoch era beat?
  Indiferent cine intra in discutie pe aceste subiect este identificat si inca vizibil, pentru intimidare.Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca lista este doar un crampei de realitate.Multe din numele active, din aripa jumuluita, basesciana, nu a publicat-o george & co;
  Va asigur ca "transparenta" este voita si nu din ordin national.
  Nu are cine si de ce sa il ameninte pe autorul articolului atat timp cat gasca are adresa media activa pe care se poate uita si lelea floarea de la ea din batatura.
  Ai de scriu crispat si amenintator sunt penibili, cand de pe situl media al masoneriei romane poţi urmarii conferinta ONU, in direct.Pricopseala mare pe capul lor...Ne arata ca uite, nici Guvernul nu are ouţe ca ale lor!
  Astia trebuie sa aiba o vitrina la care sa se zgaiasca si amaratul care ii finanteaza indirect. Ce pun ei la cale cand se aduna in bezna lor luciferica, este alta poveste...
  Chiar ar trebui sa ne rugam petru ei, caci din ghiarele in care sunt prinsi, singuri nu au cum scapa.
  Scris de urielul de serviciu
  42. 25-09-2010 12:36
  calatorie sprancenata!
  Pana la urma, pacostea cea mare rezida in faptul ca toti ocultii astia vazuti si nevazuti si-au inscris plozii ca şoimi ai masoneriei gata pregatiti sa-si dea cu parerea in toate cele terestre.
  Poate le da luciferskowicz ordin sa ia calea siriusului definitiv si toti deodata!
  Scris de Petru chelaru
  43. 25-09-2010 18:05
  IOI ,IOI IOI.
  Antologia pamfletului românesc
  Imnul Ungariei Mari

  Foaie verde ca zambila
  Mult sînge-a băut Attila
  Şi-am zis verde şi-o lalea
  Bună-i carnea de sub şa
  Trageţi ceardaşul, băieţi
  Că bine vă şade beţi
  Umpleţi Europa bine
  De grăjdari şi curviştine
  Mult e dulce şi splendidă
  Rasa cea mongoloidă
  Şi-am zis verde ceai de clizmă
  Scoateţi brişca de la cizmă
  Ne-om alege cu ceva:
  Ori îi vom maghiariza
  Ori ne-om federaliza
  Hai la Hitler cu grăbire
  Să-i aducem mulţumire
  Şi lui Tamaş Lantoş baci
  Care bagă S.U.A.-n draci
  Mintenaş s-avem pretenţii
  Honvezii şi cu Levenţii
  De la români şi sloveni
  Şi de la ucrainieni
  Şi-am zis verde în prostie
  Ţara noastră-i monarhie
  Rea de muscă e regina
  Şi o cheamă Ciocciolina
  Facem tîrgul uite-acuş
  Keszet Ksokolom lui Bush!

  :grin :grin :grin :grin
  Scris de NAE IPINGEA
  44. 26-09-2010 00:56
  am scapat de criza
  am aflat numele venerabililor de loji,ei au dus tara de ripa hai sa le taiem capul,datorita masonilor suntem unde suntem,adica in c...t,datorita lor suntem o natie naspa,eu cred ca ati timpit cu totii :cry
  Scris de bufnita
  45. 26-09-2010 10:07
  Oare..?
  Lista cuprinde o serie de nume, dar nici o dovada ca aceste persoane sunt venerabilii lojilor masonice din Romania, nici macar ca ar fii masoni... Domnule Roncea, sa te credem pe cuvant ca lista e reala? Stii tu sigur? De unde? Esti mason? Sau vrei sa fii mason? Sau ce vrei de fapt?Poate ai un mesaj care vrei sa il transmiti prin articolul scris, dar atasarea listei transforma totul intr-un atac inexplicabil impotriva unor oameni pe care nu sunt convins ca ii cunosti. De aceea consider josnica initiativa de a publica o lista cu date personale ale unor persoane, desigur, in masura in care acestea sunt adevarate.
  Daca sunt datele reale, cred ca se aduce o grava atingere intimitatii persoanelor respective, ceea ce sper ca va determina din partea acestora o reactie pe masura.
  Daca datele nu sunt reale, e o alta mostra de goana dupa senzational.
  In ambele cazuri, concluzia mea e una singura: RUSINE SA ITI FIE, DOMNULE GAZETAR!!
  Scris de Haiducul
  46. 26-09-2010 11:22
  Mi-e sila, Romania!
  Am ajuns sa imi fie sila de masoneria din Romania! Triesc doar cu visele povestite de bunicul meu despre ce era masoneria inainte de al doilea razboi mondial... Am ajuns sa imi fie sila de o organizatie care tebuia sa aduca pace, ordine in gandire sau ajutor pentru cei sarmani... Am ajuns sa imi fie sila de mine... Lista... Cei din afara se intreaba daca e reala... Cei din interior stiu ca e reala... De sute de ani nu e nimic secret in masonerie... poate doar scursurile care s-au infiltrat in Romania.. totul este discret. Pentru ca nu e vorba de nici un guvern mondial este vorba de filozofie.. de arta, de credinta.. Mi-e sila Romania! Mi-e sila unde am ajuns!
  Scris de Un FOST Roman...
  47. 26-09-2010 11:30
  LA VEDERE
  Daca MASONERIA , e cea ce se vrea a ae crede , o ''societate benefica'' , de ce nu cu lista la vedere??Orice se vrea a se tine secret duce la pareri ce in majoritatea cazurilor ,de rau , ca suntem impinsi intr-un hau, din care cu greu vom iesi , daca vom iesi , de cei ce ce vor sa ne induca ideea ca ne vor binele . Cum sa cred eu ca NASTASE , si altii ca el ne vor binele , daca asta vrea sa -mi induca ...masoneria . Masoneria , daca vrea sa-si curete propria padure , de pripriile uscaturi , ca sa ne arate ca e ceea ce vrea sa para , cred ca va avea lemne pt. cateva ierni .
  Scris de avami
  48. 26-09-2010 15:20
  Bravo Roncea!
  Aceste capete patrate ale masonilor, sa inteleaga odatapentrutotdeauna ca domnul Roncea face ce face si sper asta, datorita faptului ca e roman si nu mason. Masonii distrug si au distrus Romania.
  Scris de Vulturul legionar
  49. 26-09-2010 20:40
  NUME!!!!
  Balcescu, Kogalniceanu, Cuza, Al. Vaida Voievod, Horea...
  Scris de gheorghe
  50. 27-09-2010 00:30
  Curaj si Credinta
  Cel care s-a declarat pe Sine "Adevarul" le-a zis ucenicilor Sai dupa Cina de Pasti: "Vine Stapanitorul(=Satana!)acestei lumi care intru Mine nu are nimic." "Cel ce-si va pierde viata pentru Mine, o va afla. [I]Ce-i va folosi omului daca va castiga lumea intreaga dar sufletul si-l va pierde? Sau ce va putea da omul in schimb pentru sufletul sau? Caci Fiul Omului va veni intru slava Tatalui Sau, cu ingerii Sai si atunci va rasplati fiecaruia dupa faptele lui\".[/I]
  Domnul Iisus a mai spus "elitelor" evreiesti: "Vai voua carturari si farisei fatarnici, voi sunteti din tatal voastru Diavolul care de la inceput a fost ucigator de oameni si e tatal minciunii."
  Pacat ca asa de multi Romani naivi devin slugile lor.
  Scris de Un cautator al Adevarului

  Joi, 21 Iunie 2012 19:32

Scrieun comentariu

Se poate introduce HTML

(c) 2012 roncea.net & George Roncea. Toate drepturile rezervate.